Kedves Érdeklődő, áruházunk átmenetileg nem üzemel, megújítás miatt. Hamarosan új márkákkal és extra ajánlatokkal jelenünk meg. Kérjük, addig látogasson el a startabroncs.hu webshopba, ahol aktuális választékkal és akciós árakkal várjuk. Köszönjük.

Kedves Érdeklődő, áruházunk átmenetileg nem üzemel, megújítás miatt. Hamarosan új márkákkal és extra ajánlatokkal jelenünk meg. Kérjük, addig látogasson el a startabroncs.hu webshopba, ahol aktuális választékkal és akciós árakkal várjuk. Köszönjük.

ÁSZF

ÁSZF
 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

Örömmel üdvözöljük a bpgumi.hu gumiabroncs webáruház oldalán.

Engedje meg, hogy néhány szóval bemutassuk magunkat, célunkat.

A bpgumi.hu webáruházat szakmai közösségként hoztuk létre azért, hogy legyen egy olyan áruház Magyarországon, ahol ügyfeleink azt a minőségi szolgáltatást kapják, melyet mi is elvárunk magunknak. Több, mint 20 évnyi tapasztalattal rendelkezünk, s szeretnénk az importőröknél, nagy- és kiskereskedő cégeknél megszerzett tudást az Ön javára fordítani.

Hiszünk benne, hogy a szolgálatkész és szakértő ügyfélszolgálat, a kedvező árak és a pontos, korrekt teljesítés Önnek elégedettséget, nekünk sikeres működést fog eredményezni.

Kérjük, mielőtt megrendelését elküldené, szíveskedjen átolvasni az alábbiakat:Az üzemeltető:

START ABRONCS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 2112 Veresegyház, Kölcsey utca 89. (LEVELEZÉS CÍM, NEM SZERVIZ)

Adószám: 24158846-2-13

 

E-mail:info(kukac)bpgumi.hu

Telefon: (06) 70/410-6299A szerződés tárgya

A Start Abroncs Kft. 'bpgumi.hu' néven üzemeltetett internetes webáruházában felkínált valamennyi termék. A termékek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon találja meg.Vásárlás, vételár, fizetési feltételek

A bpgumi.hu gumiabroncs áruházban a vásárlás interneten, vagy telefonon keresztül lehetséges. A Start Abroncs Kft. fenntartja a jogot, hogy különösen nagy értékű vagy ritkaságnak számító termék megrendelése esetén a teljesítést előleg megfizetéséhez kösse.

A bpgumi.hu gumiabroncs áruházban mindenki vásárolhat, aki maradéktalanul elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi. Az áruházban történő vásárlás egyúttal az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti. A Start Abroncs Kft. fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a vásárlás során megadott adatok valódiságát. A termékek mellett feltüntetett ár az adott termék bruttó vételára, mely tartalmazza az általános forgalmi adót. A kiemelt akciós termékek estében fenntartjuk a jogot az akciós árak változtatására, ill. visszavonására készlethiány vagy gyártói árváltozás miatt.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, ennek ellenére pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékekhez tartozó képek illusztrációk, a mérettől és kiviteltől függően eltérések lehetnek a megjelentekhez képest (több vagy kevesebb mintázati borda, csatorna, stb). Az árak a weboldalon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek, kivéve ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, - különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak, - akkor cégünk nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást vagy ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor elállhat a szerződéstől.

Az áruházban feltüntetett árlista nem feltétlenül jelent valós készletet. Amennyiben egy termék nincs raktáron, vagy beszerzése elhúzódna, ezt jelezzük a megrendelő felé.

A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor a futárnak, készpénzben vagy visszaigazolást követően bank utalással fizetheti. Személyes átvételnél a termék díját előre utalással, vagy az átvétel helyén készpénzben egyenlíti ki (a szerelési díjat minden esetben a helyszínen kell megfizetni).

A szállítási díj bruttó 1750 ft/db, Magyarszág területén bárhová. Külföldre jelenleg nem szállítunk, felárral sem.


A számlát a rendelés során megadott névre, címre állítjuk ki, és a megrendelt termékekkel együtt küldjük el Önnek. A számlázási név, cím eltérhet a szállítási adatoktól, amennyiben azt megrendeléskor jelzi felénk. A számlázási adatokat a későbbiekben sajnos nem tudjuk módosítani.Rendelés és szállítás

A bpgumi.hu gumiabroncs áruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.

A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadni, ha a vásárló a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat maradéktalanul megadja. Kérjük olyan (magyarországi) telefonszámot adjon meg, melyen munkatársunk napközben fel tudja venni a kapcsolatot, illetve melyen a szállítás napján a futárszolgálat munkatársa szükség esetén egyeztetni tud Önnel. Ennek elmulasztásából eredő károkért, téves adatközlésért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a bpgumi.hu nem vállal felelősséget.

Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a termékeket tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra és sérülésekre vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A kiszállítást megelőzően a bpgumi.hu ügyfélszolgálata vagy a futárszolgálat értesítést küld a vevőnek a kézbesítés várható időpontjáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a jelzett időszakban az áru átvételét biztosítsa, vagy a rendelés kiszállítását megelőzően legalább 24 órával visszajelezze, ha a szállítás időpontja nem megfelelő számára.

Szállítási határidő, raktáron lévő termékeinkre, a rendelés telefonos visszaigazolásától, ill. átutalásos előre fizetés esetén az áru ellenértékének bankszámlánkra történő beérkezésétől számítva, az egész ország területén legfeljebb 3 munkanap. Amennyiben megrendelés teljesítése ezt túllépné, vagy az adott termékből nincs a megrendelt mennyiség raktáron, telefonon vagy e-mailben értesítést küldünk a megrendelőnek.

A megrendeléseket az esetek túlnyomó többségében (kb. 90%) készletről azonnal teljesítjük, ritkán fordul elő, hogy akár 4-5 napot várni kell a beszerzésre. Minden megrendelést telefonon kezelünk és azonnal tájékoztatást adunk a teljesítés várható napjáról.

Személyes átvételre szereléssel vagy anélkül partnerszervizekben van lehetőség. A megrendeléskor a vevő köteles megadni, hogy az átvételt milyen módon igényli. A partnerszervizekben a bpgumi.hu korlázotott mértékben tart készletet, ezért jellemzően a megrendelt terméket közvetlenük a partnerszervizhez szállíttatja és ezt követően van lehetőség az átvételre (átfutási idő 1 munkanap). Szerelési időpontot a vevő a partnerszervizzel tud egyeztetni (a rendelés visszaigazoláskor a bpgumi.hu megadja az elérhetőségeket), hogy kényelmesen, várakozás nélkül fogadhassák. A szereléssel vagy anélkül, személyesen átvett termékekre fennálló garanciák azonosak a futárszolgálattal teljesített rendelésekkel, kivéve a vásárlástól való elállás jogát, mely a már felszerelt termékekre nem alkalmazható.

Átvételkor a vásárló kötelessége, hogy megbizonyosodjon a termék megfelelőségéről, típusazonosságáról (kiemelten fontos ez az egy darabos pótlások esetén). Sajnos utólag nem tudunk reklamációt elfogadni akkor, ha egy gumiabroncsot vevő átvett, használatba vett és utólag észleli, hogy az nem volt megfelelő.Szállítási díjak

Termékeinkre általában érvényes, hogy a szállítás díja, költsége 1750,- Ft/db (áfával). Visszaigazolt megrendelést követően, minden termék személyesen átvehető partner szervizeinkben. Az érvényes feltételeket a Kapcsolat menüpontban találja meg. A rendelés elküldése előtt a kosár oldalon választhatja ki, hogy az elérhető átvételi pontok közül, melyik megfelelő Önnek. Átvételi pontjaink kezelési költséget számítanak fel, melynek mértéke 490 Ft/termék.

Téves megrendelés esetén az eredeti termék visszaszállításának díja 6000Ft (1-4 darabra érvényes bruttó költség).

Szerelési díjainkról a Szállítási és szerelési díjak menüpont alatt kap tájékoztatást, az ott nem szereplő, ritkábban előforduló munkadíjakról a bpgumi.hu ügyfélszolgálata nyújt tájékoztatást.

Vevő a jelen ÁSZF elfogadással erkölcsi és anyagi felelősséget vállal a létrejövő szerződésre, téves vagy visszamondott rendelés esetén a szállítással felmerülő minden költséget egyértelműen és visszavonhatatlanul magára vállal. Eladó ezt az igényt (tájékotzatás után) peres úton is érvényesítheti, a perköltség a szerződésszegőt terheli.A vásárlástól való elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján a termék átvételétől számított tizennégy munkanapon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben a bpgumi.hu köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli. Ingyenes házhoz szállítási akciónk keretében megrendelt termékek vásárlásától való elállás esetén 4800Ft szállítási díjat számítunk fel.

A bpgumi.hu kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik. Az elállási jog nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyek olyan állapotúak, hogy az új termékként történő értékesítést nem teszik lehetővé (ide értendő a már felszerelt abroncs, keréktárcsa is).

 

Garancia, szavatosságAz eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. A szállítási sérülést csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a csomag átvételekor a sérülésről jegyzőkönyv készült. Amennyiben a csomagolás sérült és erről nem készült jegyzőkönyv, úgy az ebből eredő kár az ügyfelet terheli. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

Cégünk az általa eladott termékekre 24 hónap garanciát vállal. 

Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása. A garancia érvényesítésének helye a bpgumi.hu webáruház, illetve a Start Abroncs Kft. által meghatározott helyszín, partnerszerviz vagy az érintett importőr bevizsgálási helyszíne. A bevizsgálás pontos feltételeiről a garanciális igénybejelentés befogadásakor tudunk tájékoztatást adni.

Szélsőséges út és használati körülmények esetében a bpgumi.hu webáruház fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető:

- helytelen tárolás miatti hibákra,

-a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,

-a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,

-javított abroncsokra,

-nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,

-baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,

- versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.Személyes adatok / nyilatkozatok

2001. évi CVIII. törvény 4. § h) pontjának eleget téve nyilatkozunk, hogy tárhelyünket a Giganet Internet Szolgáltató Kft. biztosítja, címe: 4400 Nyíregyháza, Szarvas utca 1-3. 9.em, tel.:06-80-512-000, e-mail: info@gigianet.hu.A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A bpgumi.hu webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja. Az alvállalkozók a bpgumi.hu webáruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. A megrendeléskor megadott címen a bpgumi.hu webáruház ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról értesítheti.


Cégünk és webáruházunk tevékenysége végzése során teljes mértékben aláveti magát a 2016/079 (EU) (GDRP) hatályos rendelkezéseinek. AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről alkotott rendeletek követelményeinek.

"A www.arukereso.hu (arukereso.hu Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az arukereso.hu Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli."

 Bármely felmerülő kérdés, kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal és keressen minket telefonon, e-mailben és mi mindent elkövetünk, hogy segíthessünk.

Adatvédelmi tájékoztató
A START ABRONCS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli az ügyfelek személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése, kapcsolat tartás az ügyfelekkel, termék értékelések gyűjtése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Az adatkezelő címe: 2112 Veresegyház, Kölcsey utca 89.
Az adatkezelő elérhetősége: 06-70/771-5093, bpgumi@sop.hu

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:
  • Webáruház üzemeltetője: START ABRONCS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (2112 Veresegyház, Kölcsey utca 89.) alkalmazottai és ügyvezetője. (továbbiakban: Webáruház üzemeltetője)
  • Tárhely és keretrendszer szolgáltató: Holové Zoltán EV (4644 Mándok, Dózsa György u. 5.) (továbbiakban: Tárhely és keretrendszer szolgáltató)
  • Kiszállítást végző futár: Abroncs Kereskedőház Kft. (röviden: AKH, címe: 1119 Budapest, Fehérvári u. 71-73.) kereskedelmi és szállítmányozási munkatársai (továbbiakban: GLS Futár)
  • Kiszállítást végző futár: DPD Hungária Kft. (1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép.) kereskedelmi és szállítmányozási munkatársai. (továbbiakban: DPD Futár)
  • Continental kupon kampányban résztvevő felhasználók estén: / Continental AG / Materna GmbH, Voßkuhle 37, 44141 Dortmund, Germany / Arvato Systems S4M GmbH and mmpro film- und medienproduktion GmbH


Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok, mindaddíg megőrzésre kerülnek, míg az érintett ügyfél azok törlését nem kéri.

1.) Termék megrendelés esetén:
Hozzájárulás az adatkezeléshez: az ügyfél a rendelés leadásával kifejezetten hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: termék megrendelést leadó ügyfelek.

A kezelt adatok köre: a rendelés leadás során megadott adatok, amelyek az ügylet teljesítéséhez szükségesek: Név, Elérhetőség (telefon, email), Szállítási cím, Számlázási cím, Megjegyzések.

Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: Webáruház üzemeltetője, Tárhely és keretrendszer szolgáltató, GLS Futár, PPS Futár és/vagy DPD Futár.

A webáruház nem alkalmaz regisztrációs eljárást, így a megrendelő adatait nem kapcsolja egy azonosítható fiókhoz, vagy regisztrált felhasználóhoz. Azokból megrendelő lapot készítünk, amit a teljesítések igazolása érdekében megőrzünk. Ezek alapján rendszerünkben számlát állítunk ki, a Megrendelő részére.

2.) Kapcsolatfelvétel e-mailen keresztül, vagy a webáruház kapcsolat űrlapján keresztül:
Hozzájárulás az adatkezeléshez: az ügyfél az üzenet elküldésével kifejezetten hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: az webáruház felé üzenetet küldő felhasználók e-mail-en vagy a webáruház üzenetküldő űrlapján keresztül.

A kezelt adatok köre: az üzenet küldés során megadott adatok, amelyek a felhasználó kérdéseinek megválaszolásához, az rendelések teljesítéséhez szükségesek: Név, Elérhetőség (telefon, email), Üzenet tárgya, szövege.

Az adatgyűjtés célja: feltett kérdésekre történő válasz adás, rendelés feladás utáni adat változások fogadása, ügyfélszerzés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: Webáruház üzemeltetője, Tárhely és keretrendszer szolgáltató.

A webáruház üzemeltetője címére, e-mail címre küldött papír alapú vagy elektronikus leveleket mind addig megőrzi, amíg az ügyfél azok törlését el nem rendeli.
A webáruház kapcsolat oldalán található üzenetküldő alkalmazás felhasználásval küldött üzeneteket szervereinken nem tároljuk, azok továbbításra kerülnek e-mail üzenet formájában a webáruház üzemeltetőjenk e-mail fiókjába, ahol azokat az esetleges panaszok kezelése érdekében megőrzi, amíg az ügyfél azok törlését el nem rendeli.

3.) Recenzió írása termékről:
Hozzájárulás az adatkezeléshez: az ügyfél a rendelés leadásával kifejezetten hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: termékekről értékelést írók.

A kezelt adatok köre: Név (becenév), Megjegyzések.

Az adatgyűjtés célja: felhasználói vélemények gyűjtése a különböző termékek minőségével, felhasználói elégedettséggel kapcsolatban.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: Webáruház üzemeltetője, Tárhely és keretrendszer szolgáltató.

A beküldött termék értékeéseke, amennyiben azok összhangban vannak a webáruház etikai szabályaival nyilvánosan elérhető formában megjelenítjük, és tároljuk, az ügyfél kérésére módosítjuk, vagy töröljük.A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél
- tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
- személyes adatainak helyesbítését,
- személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mailben kezdeményezheti.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha az ügyfél kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha az ügyfél nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

PEX/Continental szerelési kupon kampányban való részvétel esetén kérjük olvassa el az akció részletes jogi szabályzatát, az alábbi linken:
https://pneus-expert.hu/downloads/adatvedelmi-nyilatkozat.pdf

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)


Cookie kezelési nyilatkozat

COOKIE-K

Ez a weboldal cookie-kat használ, az alábbi rész a cookie-k használatát, illetve azok kezelésének és törlésének módját írja le.


Mi a cookie?
A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük "cookie"-nak. Ezek nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb weboldal használ cookie-kat, mert ezek hozzájárulnak az internetes felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez. A cookie-k segítségével a weboldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat). Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze.

A honlap megtekintése során a technikai működés miatt a következő, böngészője által minden esetben elküldött adatok szerepelhetnek a kiszolgálóstatisztikánkban: böngésző típusa és verziója, operációs rendszer, hivatkozó URL-cím (korábban megtekintett webhely), a hozzáféréshez használt számítógép IP-címe, valamint a látogatás dátuma és időpontja.
Ezeket az adatokat kizárólag belső és statisztikai célokból rögzítjük.

Különböző típusú cookie-k léteznek: időleges cookie-k (munkamenet cookie), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek és állandó cookie-k, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy a weboldal milyen időszakot adott meg a cookie élettartamaként).

Jelen weboldal a következő kétfajta cookie-t használhatja:
– Átmeneti (session) cookie: ezek ideiglenes cookie-k, amik az Ön böngészésének a végéig kerülnek tárolásra a cookie file-ban. Ezek a cookie-k elengedhetetlenek a Weboldallal kapcsolatos egyes funkcionalitások vagy alkalmazások megfelelő működéséhez.
– Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t használunk a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k a hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy internetes böngészőjében Ön milyen beállítást alkalmaz. Az állandó cookie-k lehetővé teszik, hogy a web szerverre információ kerüljön továbbításra minden olyan esetben, amikor valaki felkeresi a weboldalt.

A cookie-t felhasználó törölheti saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében azok telepítését, alkalmazását, ugyanakkor a cookie-k letiltása a böngésző használati komfortját befolyásolhatja.

A cookie kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie megnevezéssel van lehetőség.


Hogyan törölhetők a cookie-k?
A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a cookie-kat.
A cookie-kat a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek a weboldal megfelelő használatához szükségesek.
További információkért a cookie-kra vonatkozóan, látogasson el a www.aboutcookies.org weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a cookie-k letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található cookie-k törléséről.
A mobiltelefonon található cookie-k törléséről olvassa el a készülék használati útmutatóját.


A Cookie-k listája
A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal cookie-kat használ. Ahányszor belép az oldalra, az számítógépjére cookie-kat küld, illetve azokhoz fér hozzá. A használt cookie-k listáját lásd alább:

Kategória Cél Élettartam 1. vagy 3-ik fél cookie
Feltétlenül szükséges cookie-k A bejelentkezési állapot kezelése Munkamenet cookie 1. fél cookie
Feltétlenül szükséges cookie-k A felkeresési forgalom támogatása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Funkció cookie-k Felugró ablakok kezelése 24 óra 1. fél cookie
Funkció cookie-k A használt készülék típusának meghatározása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Teljesítmény cookie-k A weboldal látogatottságának követése Munkamenet és állandó cookie-k 3-ik fél cookie


a) Feltétlenül szükséges cookie-k – Ezek a cookie-k a weboldal használatához szükségesek, lehetővé teszik a weboldal funkcióinak igénybe vételét, például a weboldal biztonságos részeihez való hozzáférést. Ezek nélkül a kért szolgáltatásokat, például vásárlást, nem nyújthatjuk.

b) Teljesítmény cookie-k – Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat. A cookie-k által gyűjtött információk általánosak és névtelenek. Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

c) Funkció cookie-k – Ezek a cookie-k lehetővé teszik a felhasználó választásainak rögzítését (például megadott név, nyelv vagy régió) és bővített, személyre szabott funkciók használatát teszik lehetővé. Az ezen cookie-k által gyűjtött információk névtelenek is lehetnek és nem alkalmasak a más weboldalak látogatásának követésére.

d) Célzott vagy reklám cookie-k – Ezek a cookie-k a felhasználó és érdeklődési körének megfelelő reklámok megjelenítéséhez használhatók. Ezekkel meghatározható egy reklám megjelenítési alkalmainak száma, valamint felmérhető a reklámkampányok hatékonysága. Megjegyzik egy weboldal látogatását és az információkat megosztják más szervezetekkel, például a reklám közzétevőjével. Általában a célzott vagy reklám cookie-k a weboldalt üzemeltető szervezet által nyújtott funkciókhoz kapcsolódnak.

Jelen Jogi Nyilatkozat és Adatvédelmi Nyilatkozat elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadja a cookie-k használatát. A cookie-k használatát elfogadhatja a webböngészőben megadott beállításokkal is.

bpgumi.hu – Biztonság és Praktikum!